Landelijke Opleidersdag Verloskunde 2024

  • Categorie: Bijeenkomst
  • Type: Landelijk evenement
  • Locatie: Utrecht
  • Datum: 16/05/2024

Landelijke Opleidersdag Verloskunde 2024

Onderwerp: ‘Didactisch Coachen’

Wij nodigen praktijkopleiders van verloskundigen weer van harte uit om deel te nemen aan de jaarlijkse opleidersdag. De vier verloskunde academies in Nederland hebben weer een mooi inspirerend programma samengesteld. Wil je erbij zijn?

Meld je dan snel aan via Landelijke Opleidersdag 16 mei 2024 (av-m.nl)  Let op: Er is een beperkt aantal plekken per academie beschikbaar. Mocht je de melding krijgen dat er geen plek meer is, stuur dan een mail aan lllverloskunde@zuyd.nl dan word je op de wachtlijst geplaatst.

Docenten hoeven zich NIET aan te melden via deze website.

Studenten die begeleid worden door begeleiders die hoge verwachtingen van hen hebben presteren beter. Maar hoe doe je dat, hoge verwachtingen hebben van je student? Dit is de kern van deze 3e editie van de landelijke opleidersdag Verloskunde.

Didactisch coachen is een planmatige en doelgerichte wijze van coachen die het denken van de student stimuleert, op een manier die motivatie verhogend en leer bevorderend werkt. Didactisch coachen bestaat uit hoge verwachtingen concreet maken met behulp van feedback, vragen en aanwijzingen.

Feedback geven is hierin misschien wel de meest essentiële vaardigheid. Het is echter niet eenvoudig om studenten (of medewerkers) te coachen en feedback te geven op systematische en procesgerichte wijze. Tijdens deze landelijke opleidersdag laat Frans Faber jullie op een inspirerende manier kennismaken met didactisch coachen. Je kunt zelf ervaren wat didactisch coachen met je doet en dit direct toepassen in de praktijk. Wij hebben hoge verwachtingen van deze dag en zien je graag, aanmelden ‘DOEN’!

Met gastspreker Frans Faber. Hij  heeft samen met Lia Voerman de methode Didactisch Coachen ontwikkeld.

Frans heeft zelf jaren in het onderwijs gewerkt.

Leren en motivatie hebben altijd zijn buitengewone belangstelling gehad.

Didactisch Coachen heeft hun hart omdat het opleiders een praktisch instrument in handen geeft waarmee zij op systematische wijze studenten kunnen begeleiden in hun leerproces.

Meer informatie