Maak kennis met de Verloskunde Academie Rotterdam

Uitzicht over Rotterdam

Wat is de Verloskunde Academie Rotterdam?

De Verloskunde Academie Rotterdam (VAR) is sinds 2006 een samenwerkingsverband tussen Hogeschool Rotterdam en het Erasmus MC. De VAR bestaat uit de bacheloropleiding Verloskunde, de masteropleiding Physician Assistant – Klinisch Verloskundige en de Academische Werkplaats Geboortezorg & Perinatale Gezondheid. Daarnaast is de VAR ingebed in zowel het Instituut voor Gezondheidszorg als Kenniscentrum Zorginnovatie van Hogeschool Rotterdam.

Uitzicht over Rotterdam

Onderzoek en projecten

Hogeschool Rotterdam en het Erasmus MC weken intensief samen, waardoor de koppeling tussen onderzoek, onderwijs en de praktijk wordt gewaarborgd. Een groot deel van het onderzoeksprogramma is ingebed in een Academische Werkplaats: een kennisinfrastructuur met een gelijkwaardige bijdrage van praktijk, onderwijs en onderzoek.

Bovendien zijn verschillende onderzoekslijnen verbonden aan lectoraten van Kenniscentrum Zorginnovatie. Hierbij wordt steeds nauw samengewerkt tussen lectoren, onderzoekers, docenten en studenten in diverse onderzoeksprojecten.

Bekijk wat wij doen

De Verloskunde Academie Rotterdam heeft als doel om de verloskundige zorg te verbeteren. De projecten richten zich op verschillende gebieden, waaronder onderzoek, e-health toepassingen en samenwerking tussen zorgverleners.